Podnikatelský záměr - založení autoškoly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku založení nového podniku - autoškoly. V první části jsou popsána teoretická východiska vztahující se k této problematice. Druhá část diplomové práce se zaměřuje na sestavení konkrétního podnikatelského záměru včetně finančního plánu vývoje podniku, analýzy trhu, SWOT analýzy a PEST analýzy.
The diploma thesis focuses on the issue of establishing a new business - driving school. In the first part, theoretical background relating to this issue is being described. The second part of the diploma thesis focuses on building a specific business plan with a financial plan of business development, market analysis, SWOT analysis and PEST analysis.
Description
Citation
PAĎOURKOVÁ, M. Podnikatelský záměr - založení autoškoly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Beneš, CSc. (místopředseda) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Ing. Milichovský - Pochopil jsem, že klíčový segment jsou studenti 15 - 20. Je to tak? Ve SWOT analýze uvádíte spolupráci se školama. Teď otázka v návaznosti na produkt. Kolik z těchto žáků může dělat autoškolu? - zodpovězeno částečně Ing. Milichovský - V návaznosti k traktoru. Jaké je zaměření škol v Pelhřimově? - zodpovězeno částečně Ing. Milichovský - Vzhledem k tomu, že nabízíte více produktů, každé školení je za jinou cenu. Jak Vám mohl vyjít bod zvratu lineární? - zodpovězeno částečně Ing. Milichovský - Jaký je Váš potenciál, když chcete jen regulérní autoškolu, pouze auta? - zodpovězeno částečně doc. Zich - Kolik existuje škol s tímto jménem v České republice? - zodpovězeno částečně doc. Zich - Začínáte SWOT analýzou. K čemu se používá SWOT analýza? - zodpovězeno částečně doc. Zich - Ve SWOT konstatujete, že jedním z největších rizik je změna legislativy. K jaké změně se tedy chystají? - zodpovězeno částečně doc. Zich - Jak mám číst pavučinový diagram u Porterovy analýzy? - zodpovězeno částečně doc. Zich - Vy tvrdíte, že hrozba substitutů je zásadnější než síla dodavatelů. Proč? - zodpovězeno částečně doc. Zich - Uvádíte tady mzdové náklady. Jak prosím Vás kalkulujete mzdové náklady autoškoly? - zodpovězeno částečně doc. Škapa - Jakou spatřujete konkurenční výhodu? Proč si myslíte, že by to ta firma měla dělat? - zodpovězeno částečně
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO