Porovnání vybrané části hospodářské politiky v Maďarsku a České republice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na komparaci zemědělství České republiky a Maďarska. Komparace je prováděna pro období před a po vstupu obou zemí do Evropské unie. Cílem práce je sledovat dopad Společné zemědělské politiky na zemědělství obou zemí. Je provedena analýza vývoje vybraných makroekonomických ukazatelů a produktů.
This masters thesis is focused on a comparation between agricultures of Czech republic and Hungary. The comparison is done for the periods before and after entering the European union. The goal of the thesis is to observe the influence of the Common agricultural policy on the agriculture of both countries. An analysis of development of selected macroeconomic indicators and products was performed.
Description
Citation
ŠÍCHOVÁ, T. Porovnání vybrané části hospodářské politiky v Maďarsku a České republice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Beneš, CSc. (místopředseda) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
otázky vedoucího - zodpovězeno v plném rozsahu otázky oponenta - zodpovězeno v plném rozsahu doc. Škapa - Jaké máte za sebou školy? Jak Vaše téma souvisí s tímto oborem? - zodpovězeno částečně doc. Škapa - V čem tady spatřujete oblast hospodářské politiky? Vy jste mi zatím neřekla žádný nástroj hospodářské politiky, který se týká tohoto tématu. Jaké máme nástroje hospodářské politiky? - zodpovězeno částečně doc. Škapa - Na základě čeho jste porovnávala ty plodiny? Co jste tam chtěla dokázat? Čemu, komu vaše závěry pomůžou? - zodpovězeno částečně doc. Zich - Jaké mají Vámi naformulované závěry konkrétní dopad na podniky? - zodpovězeno částečně doc. Škapa - Jak víte, že je to ekonomicky výhodné? - zodpovězeno částečně doc. Škapa - Jak je cena těchto plodin stanovována? - zodpovězeno v plném rozsahu Ing. Milichovský - Zmiňovala jste doporučení návrat k tradičním zapomenutným plodinám. Vzala jste v potaz změnu klimatu? - zodpovězeno částečně doc. Beneš - Překvapilo mě, že tam není dostatečně používaná návaznost zemědělství na ostatní průmyslová odvětví. V tom by právě byla ta politika. Můžete se k tomu vyjádřit? - zodpovězeno částečně
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO