Optimalizace provozních a finančních nákladů v maloobchodním podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tématem diplomové práce je optimalizace nákladů v obchodní společnosti. Pod pojmem optimalizace se skrývá snaha modifikovat náklady tak, aby bylo dosaženo co nejlepšího hospodářského výsledku společnosti. Pro správné analyzování a následné navržení potřebných opatření, je nutné získat teoretické znalosti o nákladech. V první části práce jsou obsaženy teoretické poznatky. Druhá část se zabývá analýzou nákladů a konkretizací oblastí, které jsou nejvhodnější pro potenciální úspory. V poslední části jsou uvedeny návrhy, které by měly vést k úsporám.
The topic of the diploma thesis is cost optimization in the company. The concept of optimization hides the effort to modify costs in order to achieve the best economic result of the company. In order to properly analyze and subsequently design the necessary measures, it is necessary to obtain a theoretical knowledge of the costs. The first part of the thesis contains theoretical knowledge. The second part deals with cost analysis and concrete areas that are most suitable for potential savings. The last part contains suggestions that should lead to savings.
Description
Citation
STŘEŠTÍKOVÁ, I. Optimalizace provozních a finančních nákladů v maloobchodním podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-08
Defence
Otázky oponenta: odpovězeno doc. Koutský: Jaké jste měla nastaveny parametry výzkumu? odpovězeno Ing. Luňáček: Co rozumíte pod pojmem optimalizace? Jak budete realizovat předání peněz distibutorovi? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO