Specifika investování právnických osob do cenných papírů Exchange Traded Funds v soudobých podmínkách České republiky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na specifikování vhodnosti investování právnických osob do cenných papírů „Exchange Traded Funds“ v soudobých podmínkách České republiky. Výstupy práce slouží k představení alternativní, moderní možnosti, jak lze investovat přebytečné peněžní prostředky a získat z nich nový výnos. Závěry mohou být reálně použity vrcholným managementem vymezených právnických osob.
The diploma thesis focuses on the specification of suitability of legal entities to invest in securities "Exchange Traded Funds" in the current conditions of the Czech Republic. The results of the thesis serve to present alternative, modern ways to invest surplus money and get a new yield. Conclusions can be used by senior management of designated legal entities.
Description
Citation
HŘEBAČKA, V. Specifika investování právnických osob do cenných papírů Exchange Traded Funds v soudobých podmínkách České republiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Rozmahel, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (člen) Ing. et Ing. Pavel Juřica, Ph.D. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
otázky oponenta - odpovězeno v plném rozsahu prof. Rejnuš: Exchange traded funds jsou jiné než majetkové fondy, ač spadají do této kategorie. Česká literatura a legislativa tyto fondy příliš neřeší. Podle které literatury jste se tedy řídil? - odpovězeno v plném rozsahu prof. Rejnuš: Jak může Česká národní banka považovat tento pojem za podílový fond? - odpovězeno v plném rozsahu doc. Rozmahel: Přiřazoval jste jednotlivým kritériím jiné váhy, nebo byly pro všechna kritéria stejné? - odpovězeno v plném rozsahu doc. Rozmahel: Existují různé přístupy pro přiřazování vah. Jak by se Váš model změnil, kdyby byly váhy dány jinak? - odpovězeno v plném rozsahu Ing. Juřica: V práci uvádíte, že společnosti nebudou mít 100 000 Kč, když z definice uvedené v práci vyplývá, že takovýchto částek budou moci dosáhnout. Mohou tedy mikropodniky takovýchto částek dosahovat? - odpovězeno v plném rozsahu Ing. Juřica: Proč si myslíte, že výrobní podniky budou mít o takovýto návrh, který v práci uvádíte, zájem? Nebudou spíše toto outsourcovat? - odpovězeno v plném rozsahu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO