Vývoj testu na měření reakčního času a pozornosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Semestrální práce se věnuje vývoji testu na měření reakčního času a pozornosti. Součástí práce je definice reakčního času a faktorům ovlivňující reakční čas. Měření reakčního času v kontextu teorie inteligence C-H-C je popsán spolu s definicí této teorie. Jsou zde zahrnuty příslušné testy, konkrétně Stroopův test, Flankerův test, Go/No-go test a N-back test. Dále je zde uvedena online problematika, uvažující hardwarové a softwarové zpoždění a diagnostiku a měření sítě. Závěr práce je věnován praktické části.
The semesters thesis is focused on Measurement of Reaction Time and Attention. Part of this work is a definition of reaction time and factors influencing reaction time. Measuring reaction time in context of the theory of intelligence C-H-C is described together with this theory. There are included related tests, specifically Stroop test, Flanker test, Go/No-go test and N-back test. Next there is mentioned online problematics containing hardware and software delays and diagnostic and measuring of the network. The last part of the work is dedicated to a practical part.
Description
Citation
ORAVOVÁ, P. Vývoj testu na měření reakčního času a pozornosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Ctirad Hofr, Ph.D. (místopředseda) MUDr. Jaromír Gumulec, Ph.D. (člen) RNDr. Petr Fuchs, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila diplomovou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO