Manipulátor pro měření aktivních vzorků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem manipulátoru pro měření aktivních vzorků pro laboratoř ionizujícího záření na Ústavu elektroenergetiky VUT v Brně. Cílem je vytvořit snadno vyrobitelný, ovladatelný, naprosto spolehlivý, cenově dostupný a zároveň dostatečně přesný robotický manipulátor, který by radikálně snížil časovou náročnost měření neutronového pole. Konstrukce je založena na hliníkových profilech FM-SYSTEME, manipulátor ovládá Arduino Nano a pohon zajišťuje krokový motor Microcon SX23-1414 a driver TMC2208.
This bachelor thesis is interested in designing of robot manipulator for measurement of active samples for ionizing radiation laboratory of Department of Electrical Power Engineering VUT Brno. The goal is to create robotic manipulator which will be easy to manufacture, easy to control, absolutely reliable, cheap and accurate enough. So, it will radically reduce time consumption of measurement of neutron field. Construction is based on FM-SYSTEME aluminium structural framing, manipulator is controlled by Arduino Nano and movement is provided by stepper motor Microcon SX23-1414 and drver TMC2208.
Description
Citation
MÍČEK, V. Manipulátor pro měření aktivních vzorků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek (předseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (člen) Ing. Jakub Dokoupil, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO