Řízení a monitoring energetického managementu rodinného domu s OZE a akumulací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá moderními prostředky pro efektivní řízení energetických zdrojů v rodinném domě. Shrnuje možnosti využití obnovitelných zdrojů energie, akumulačních sytému elektrické energie a řídicí systémy systémové instalace. Praktickou částí této práce je návrh algoritmu na PLC pro řízení energetického managementu, který je složen ze solární elektrárny, baterie a elektrické přípojky, která střída vysoký a nízký tarif. Tento řídicí proces je vizualizován prostřednictvím uživatelského rozhraní na HMI panelu.
Bachelor´s thesis describes possibilities of energy consumption’s control in a family house. The thesis summarizes useful sources of renewable energy which could be used in a residential building. Show popular technologies for accumulation of energy with capacity which can cover a consumption of electricity of average family for one day. The last theoretical section is survey of market with smart grid developers and compare two main companies TECO a.s. and LOXONE with turnkey solution. Practical part of work is focused on a simulation of building energy management which is going on PLC and is visualized by HMI touch panel
Description
Citation
KUPKA, O. Řízení a monitoring energetického managementu rodinného domu s OZE a akumulací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
Prof. Ing. Roman Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Málek, CSc. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student obájil předloženou Bakalářskou práci a na položené otázky zodpověděl s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO