Konstrukce komory pro odstranění prášku z dílů vyrobených SLM technologií

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na konstrukci zařízení pro odstranění prášku z dílů vyrobených SLM technologií. Toto zařízením by mělo usnadňovat a zvýšit bezpečnost práce v SLM laboratoři na FSI na VUT v Brně. Výsledné zařízení je popsáno v kapitolách zabývajících se konstrukčním a koncepčním řešení a následně je vše shrnuto v závěru.
This bachelor’s thesis aimed to design a powder removal device for parts made by SLM technology. This device should make work in SLM laboratory on FME on BUT. Final device is described in chapters four and five and everithing is summarized in conclusion.
Description
Citation
ASSZONYI, O. Konstrukce komory pro odstranění prášku z dílů vyrobených SLM technologií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Daniel Koutný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Brandejs, CSc. (člen) Ing. Petr Šperka, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Strecker, Ph.D. (člen) Ing. David Košťál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a zodpověděl dotazy: Doc. Koutný: 1) máte představu o ceně zařízení ? - zodpověděl 2) byl při konstrukci brán ohled na zněčištění při změně práškového materiálu - co by se mělo očistit, co by se očistilo ? může se operátor dostatečně dostat do komory násypky ? - zodpověděl Ing. Šperka: 3) jakým způsobem funguje budič vibrací ? Jakým způsobem je navržen systém, použitý vibrátor? Jaká je síla vibrátoru ? Je vibrátor plynotěsný ? - zodpověděl Doc. Brandejs: 4) řešil jste přenost vibrací do stroje ? Jak byly navrhovány tlumiče ? - částečně zodpovězeno Ing. Strecker: 5) dotaz na tuhost silembloků ? Jak byla volena tuhost, zda byla řešena rezonanční frekvence? - zodpovězeno Ing. Košťál: 6) dotaz na výpočet geometrie násypky ? dotaz na výpočet otáček a délku cyklu - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO