Aplikace moderní technologie pro výrobu prototypu modelu fixační rukojeti stojanu pro klávesy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce je zaměřena na výrobu prototypu modelu fixační rukojeti stojanu pro klávesy pomocí moderní technologie vakuového lití. První kapitola je zaměřena na rozbor výrobku. Následující části práce tvoří rešerše zabývající se problematikou vakuového lití a používanými materiály pro tuto technologii, zejména pak licími pryskyřicemi. Součástí práce je výroba silikonové formy na základě již existujícího dílu, která je použita pro odlití nové součásti. Silikonová forma je vyrobena ze silikonové směsi Silastic T – 4, pro odlití součásti je volena licí hmota SG 2000 / Komp. A + B. Pro vakuování je použita vakuová komora MK Mini. Bakalářská práce je zakončena technicko-ekonomickým zhodnocením.
This thesis is focused on manufacturing of prototype model of fixation handle of keyboard stand using modern vacuum casting technology. The first chapter is focused on product analysis. The following parts of the thesis consist of research dealing with issues of vacuum casting and materials used for this technology, especially casting resins. Part of the thesis is manufacturing of a silicone mold based on already existing component, which is used for the casting of the new component. The silicone mold is made of a silicone mixture Silastic T – 4, for the casting of the new component is selected casting material SG 2000 / Komp. A + B. For vacuum process is used vacuum chamber MK Mini. Bachelor thesis is completed by technical and economic evaluation.
Description
Citation
ROZUM, J. Aplikace moderní technologie pro výrobu prototypu modelu fixační rukojeti stojanu pro klávesy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Martin Slaný, Ph.D. (člen) Ing. Petr Navrátil (člen) Ing. Karel Neužil (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Jaká je životnost vyrobené formy? 2. V technicko-ekonomickém zhodnocení porovnáváte výrobu náhradního dílu s nákupem nového stojanu, je to správné? 3. Jaký materiál by jste použil pro výrobu silikonové formy, která bude určena pro potravinářský průmysl? Je možné použít stejný materiál, který jste zvolil pro výrobu Vaší formy? V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Z jakého materiálu byla vyrobená původní součást? 2. Da se tuto součást vyrobit obraběním a na jakém stroji? 3. Jaká je životnost vyrobené součásti? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO