Modely spínaných zdrojů s transformátorem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom bakalárskej práce bolo naštudovanie štandardných DC/DC meničov s transformátorom, ich následná realizácia v programovom prostredí Matlab/Simulink s využitím knižnice Simscape a spracovanie výsledkov simulácii. Nemalá časť práce je venovaná teórii a návrhu modelu transformátoru, ktorý je podstatnou časťou každého modelu DC/DC meniča s transformátorom. Model transformátoru vychádza z teoretických podkladov a jeho funkčnosť je overená na základe referenčného modelu. Hlavná časť práce ja zameraná na objasnenie princípu činnosti rôznych DC/DC meničov s transformátorom ich následné modelovanie v programe Matlab/Simulink, simuláciu a spracovanie výsledkov simulácií.
The aim of the Bachelor thesis was getting in touch with standard topologies of DC/DC converters with transformer, their realization in programming environment Matlab/Simulink with usage of Simscape library and processing the results of simulations. Part of work is given to theory of transformers and design of transformers model, which is important part of every DC/DC converter with transformer. Model of transformer is based on theoretical background and functionality is checked up by reference model. The main part is aimed to enlighten functionality of different variety of DC/DC converters with transformer, creating their models in programming environment Matlab/Simulink, simulate those models and process results of simulations.
Description
Citation
MICHALÍK, M. Modely spínaných zdrojů s transformátorem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student přestavuje osnovu prezentace - model transformátoru a různých topologií propustných a blokujícího měniče. Dále ukazuje model transformátoru v prostředí Matlab, poté model jednočinného propustného měniče, dvou jednočinných měničů se společnou tlumivkou, dvojčinného propustného měniče fullbridge, dvojčinného měniče push-pull a jednočinného blokujícího měniče. Nejsou ukázány žádné výsledky simulací. Otázky oponenta a doplňující otázky jsou zodpovězeny přijatelným způsobem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO