Konstrukční a výrobní proces vstřikovací formy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se věnuje tématu vstřikování plastů. Nejprve se zabývá konstrukčním procesem vstřikovací formy, který začíná návrhem vstřikované součásti, dále návrhem vtokového systému a v závislosti na to vhodném zaformování a vhodném umístění vyhazovacích prvků. Po návrhu konstrukce vstřikovací formy je práce zaměřena na TPV dokumentaci pro vybraný díl ze sestavy formy. Zde jsou pak řešeny technologické parametry a operace obrábění, přiřazení strojů a nástrojů. V poslední části práce je zvolen vstřikovací stroj v závislosti na výpočty. Na závěr je provedeno ekonomické zhodnocení týkající se výroby vstřikované součásti a diskuze.
Bachelor thesis deals with the topic of plastics injection. Firstly, it deals with the design process of the injection mold, which starts with the design of the injection molding product, with the design of the gating system and depending on the suitable forming of the core and cavity and suitable placement of the ejecting elements. After designing the injection mold design, the work is focused on the TPV documentation for the selected part of the mold assembly. Here are solved technological parameters and machining operations, assignment of machines and tools. In the last part of the thesis, an injection machine is selected depending on the calculations. Finally, an economic assessment is made on injection molding and discussion.
Description
Citation
STANČÍK, J. Konstrukční a výrobní proces vstřikovací formy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (místopředseda) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Martin Petrenec, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Zvažoval jste pro výrobu využití recyklovaného plastu? Jak by se to promítlo do ceny výrobku? A má smysl u této součásti uvažovat o výrobě z recyklátu? V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Osvětlete výkres vtokové vložky. 2. Naznačte technologie výroby tvarové části formy a z jakého materiálu o jaké tvrdosti. 3. Čím byste měřil složité tvary? 4. Jaká je tvrdost použité nástrojové oceli po kalení? 5. Jaké jiné technologie se pooužívají pro obránění kalených materiálů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO