Vířivé čerpadlo, jako náhrada umělého srdce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je navázání na výzkum vířivého čerpadla z předchozích let a jeho optimalizaci, skrze kterou je navržen druhý stupeň synchronního čerpadla, přičemž dohromady mají fungovat jako totální srdeční náhrada. Je řešen hydraulický i konstrukční návrh. Koncepce je realizována jak experimentálně, tak také pomocí CFD výpočtů, výsledky jsou navzájem porovnány.
The purpose of the diploma thesis is to establish on survey of swirl pump from previous years and his optimization via which is suggested the second degree of synchronous pump whereas they should work together like a total artificial heart. Hydraulic and constructional proposal is solved. Conception is realized experimentally also with help of CFD calculation, results are compared with each other.
Description
Citation
ČÁPOVÁ, L. Vířivé čerpadlo, jako náhrada umělého srdce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Fluidní inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Milada Kozubková, CSc. (předseda) prof. Ing. František Pochylý, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Florian, CSc. (člen) doc. Ing. Simona Fialová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslav Štigler, Ph.D. (člen) prof. Ing. Michal Varchola, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Franc, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Zavadil (člen) Ing. Jindřich Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Diplomantka s podporou připravené prezentace seznámila komisi s obsahem své diplomové práce na téme Vířivé čerpadlo, jako náhrada umělého srdce. V úvodu byla zmíněna motivace, proč se daným tématem studentka zabývala, dále uvedla teoretické základy a postup řešení návrhu samotného čerpadla. V závěru uvedla výsledky experimentu a důležité závěry z toho plynoucí. Následovalo přečtení obou posudků a současně otázek oponentky, na které studentka reagovala za podpory připravených podkladů v prezentaci. Ostatní členové komise položili doplňující otázky k tématu práce a tím se rozpoutala všeobecná debata. Komise poděkovala a ukončila první část.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO