Optovláknový senzor na bázi Michelsonova interferometru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá popisem a simulací Michelsonova nebalancovaného interferometru a popisem optovláknových senzorů. Simulace je realizována v matematickém prostředí MatLab. V práci jsou taktéž popsány základní optické jevy, typy optických vláken a dva typy interferometrické detekce. V práci jsou dále popsány měřená zapojení a výsledky měření.
This bachelor thesis deals with description and simulation of Michelson unbalance interferometer and description of fiber optic sensors. The simulation is realized by MatLab. The thesis also described basic optical phenomena, types of optical fibers and two types of interferometric detection. The thesis also deals with description of measurements and their results.
Description
Citation
KOPÁČ, O. Optovláknový senzor na bázi Michelsonova interferometru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Sklenář, CSc. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) Ing. Jan Dorazil (člen) Ing. Pavel Vajsar, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Uveďte výhody a nevýhody měření pomocí balancovaného a nebalancovaného typu interferometru. Nedefinoval přesně hlavní výhody v rámci praxe. Reagoval na otázku pouze obecně. Na základě Vámi naměřených výsledků experimentálního měření popište závislost přesnosti měření frekvence na balancování/nebalancování ramen interferometru. Na otázku obecně reagoval, neuvedl hlavní důvody a poznatky z měření.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO