Konstrukční návrh a měření tandemového čerpadla jako srdeční náhrady

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce slouží jako konstrukční studie axiálního čerpadla s tandemovým uspořádáním oběžných kol. Rovněž na ní může být nahlíženo jako na možné konstrukční varianty, jež by mohly být použity jako srdeční náhrady. Diplomová práce obsahuje několik ideových variant, přičemž vybrané jsou rozpracovány detailně. V přílohách se nalézá jejich výkresová dokumentace a 3D modely. Komponenty byly dimenzovány dle parametrů nutných pro správnou funkci srdce.
This diploma thesis serves as a constructional study of an axial pump with a tandem arrangement of impellers. It may also be perceived as proposal of possible constructional variants that could be used as cardiac replacements. The thesis offers several conceptual variants, while the selected ones are elaborated in detail. Drawing documentation and 3D models are included in the attachment. The components were dimensioned according to the parameters necessary for proper heart function.
Description
Citation
TRLICA, K. Konstrukční návrh a měření tandemového čerpadla jako srdeční náhrady [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Fluidní inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Milada Kozubková, CSc. (předseda) prof. Ing. František Pochylý, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Florian, CSc. (člen) doc. Ing. Simona Fialová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslav Štigler, Ph.D. (člen) prof. Ing. Michal Varchola, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Franc, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Zavadil (člen) Ing. Jindřich Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Student předstoupil před komisi. Za doprovodu připravené prezentace seznámil student komisi s počáteční motivací pro zpracování zadané diplomové práce. V úvodu student uvedl přehled problematiku srdečních náhrad a s tím spojená rizika. V navazují kapitole byl popsán návrh pracovního bodu pro čerpadla s protiběžnými koly. Podrobným popisem jednotlivých konstrukčních navržených variant bakalář dospěl k závěrečnému shrnutí výsledků. Byly předneseny posudky a zazněly otázky oponenta, na které student odpověděl bez dalších doplňujících dotazů. V následné debatě zazněly otázky týkající se použitých materiálů pro výrobu modelu čerpadla. Obhajoba byla ukončena konstatováním, že další otázky nejsou a může se přejít k rozpravě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO