Aplikace moderních 3D technologií pro výrobu krytu klíče pro automobil

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je výroba krytu klíče od automobilu pomocí moderních 3D technologií. Počítačový model byl vytvořen v prostředí programu Autodesk Invetor Professional a součást vytištěna metodou Fused Deposition Modeling na 3D tiskárně uPrint Dimension. Vytištěná součást sloužila také jako matečný model pro výrobu silikonové formy, která byla použita pro výrobu plastového odlitku. Výsledkem práce je funkční součást a technicko-ekonomické zhodnocení obou metod.
The aim of this bachelor thesis is a reconstruction of a car key cover by using modern 3D technologies. Computer model was created in Autodesk Inventor Proffesional and the component printed on the 3D printer uPrint Dimension. Printed component also served as a mother model for a mould made of silicon matter, which was afterwards used for casting a plastic component. The outcome of this thesis is a functional car key and a technical-economic evaluation of both of these methods.
Description
Citation
FRANC, T. Aplikace moderních 3D technologií pro výrobu krytu klíče pro automobil [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (místopředseda) Ing. Kateřina Mouralová, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Jaroš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Navrátil (člen) Ing. Karel Neužil (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jaké druhy chyb vznikají při konverzi dat do formátu *.stl? 2. Splnil výsledný prototypový model krytu klíče svoji funkčnost s ohledem na časté používání? 3. Jakou další metodu byste použil pro výrobu krytu klíče? 4. Jak byla tvořena forma pro odlitek klíče? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO