Detekce plagiátů textových dokumentů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce seznamuje čtenáře s pojmy plagiát, plagiátorství. Vysvětluje základní přístupy a metody detekce plagiátorství. Dále obsahuje praktickou část zpracovanou v prostředí Matlab s cílem vytvořit detektor plagiátů. Detektor byl poté otestován na reálných závěrečných pracích. Součástí detektoru je i grafické uživatelské rozhraní.
This thesis informs the reader about plagiarism. It explaines basic methods and approaches of its detection. Furthermore, it contains a practical part realized in the Matlab enviroment involving creating a plagiarism detector. The detector was tested on a database of real thesis. Graphic user interface is also implemented into the detector.
Description
Citation
NEZVAL, J. Detekce plagiátů textových dokumentů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) RNDr. Jan Balvan, Ph.D. (člen) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-15
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. položil otázku zda existuje nějaká veřejně dostupná databáze, na které by se dala metoda otestovat. A zda student testoval svou databázi komerčně dostupnými metodami. Ing. Martin Mézl, Ph.D. položil otázku na Pearsonův korelační koeficient. Proč byl vybrán pro hodnocení. Myslíte si, že by šlo práci rozšířit o možnost slovníku. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO