Detekce plagiátů zdrojových kódů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je seznámení s pojmem plagiátorství obecně a následně s jeho druhy a výskytem na akademické půdě ve formě plagiátorství textových souborů, a hlavně ve formě plagiátorství zdrojových kódů. Práce také čtenáře seznamuje s principem a druhy detekce programových kódů a věnuje pozornost některým již existujícím detekčním nástrojům. Následně je popsána realizace detektoru podobnosti, který na základě zvolených příznaků vytváří metriku pro vyčíslení podobnosti dvou kódů a vyhodnocuje plagiátorství. Spolehlivost detektoru je testována na databázi studentských projektů.
The main goal of this thesis is to introduce the meaning of plagiarism and its types and occuration in academic field in form of textual plagiarism and mainly source-code plagiarism. Thesis also introduces principals and types of source-code plagiarism detection and introduces existing detecting tools. A detector for computing source-code similarity based on detection and counting chosen attributes is being realized and described. Reability of the detector is tested within students’ projects database.
Description
Citation
SKOUPILOVÁ, A. Detekce plagiátů zdrojových kódů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) RNDr. Jan Balvan, Ph.D. (člen) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-15
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. položil otázku zda existují databáze zdrojových kódů, na kterých by se dala práce testovat. Prof. Ing. Jiří Jan, CSc. položil otázku zda studentka zkoušela srovnat svou metodu s již existující metodou. Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. položil otázku zda studentka testovala náročnost svého algoritmu. Ing. Martin Mézl, Ph.D. položil otázku na teoretickou situaci jak by uvedený algoritmus fungoval na popsané situaci. Dále zda by šlo algoritmus modifikovat pro srovnání mezi různými programovacími jazyky. Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO