Návrh výrobní technologie ozubeného hřídele převodovky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Táto diplomová práca obsahuje zostavenie technologického projektu pojednávajúceho o návrhu výrobnej technológie ozubeného hriadeľa prevodovky a návrhu vhodnej alternatívnej technológie. Obsahom práce je rozbor súčiastky, voľba materiálu, strojov, nástrojov a tvorba výkresovej dokumentácie a technologického postupu výroby. V závere práce je technicko-ekonomické vyhodnotenie, na základe ktorého sú následne návrhy porovnané a vyhodnotené za akých podmienok je daný návrh vhodný.
The diploma thesis presents a design of a technical project: design of production technology for a pinion shaft of a gearbox and design of alternative technology. It focuses on the analysis of a component, the selection of materials, machines and tools, and the creation of a manufacturing drawing and technological process of the production. It is concluded by a technical-economic evaluation, based on which are both designs compared and evaluated which design is better for specific conditions.
Description
Citation
HULVEJ, M. Návrh výrobní technologie ozubeného hřídele převodovky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) prof. Dr. Ing. Libor Beneš (místopředseda) doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (člen) doc. Ing. Ľubomír Javorek, CSc. (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-15
Defence
V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1.Uveďte prosím, jaké znáte dokončovací metody pro obrábění ozubených kol a jaký vliv by mělo použití nebo nevyužití dokončovací operace na typ ozubení použitého na zvolené součásti. 2. Technologický postup výroby. 3. Dělení přířezů na pásové pile. 4. Proč jste zvolil daný materiál? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO