Softwarový nástroj pro analýzu echokardiografických dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom semestrálneho projektu je preštudovanie anatómie a fyziológie srdca a ultrazvukových metód využívaných v kardiológii a následný návrh softvérového nástroja na analýzu echokardiografických dát pre kvantifikáciu srdečných komôr a výpočet ich parametrov.
The aim of the semestral project is to study the anatomy and physiology of the heart and ultrasound methods used in the cardiology. Final step is design of software tool for analyzing echocardiographic data for quantification of cardiac ventricules and calculation of its parameters
Description
Citation
ORENIČOVÁ, J. Softwarový nástroj pro analýzu echokardiografických dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) Mgr. Daniel Vlk, CSc. (místopředseda) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Vlastimil Vondra (člen) MUDr. Tibor Stračina, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Karel Sedlář, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-15
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Kolářová položila otázku: Na jakém pracovišti byla data naměřená? Dr. Vondra položil otázku: Data z EchoPAC jste měřila vy nebo vaše konzultantka? Vyhodnocovala data ejekční frakce také ona? Jak bylo dosaženo hodnoty odchylky? MUDr. Stračina položil otázku: V grafech jsou vynesení jednotliví pacienti? Na jakém ději je závislá délka systoly a diastoly? Která z těchto hodnot je frekvenčně závislá na srdeční frekvenci? Ing. Smital položil otázku: Jak dostanete z obrázku objem v N-systole a N-diastole? Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO