Návrh chrániče holeně pro přímou digitální výrobu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá návrhem parametrického chrániče holeně pro slalomové lyžaře, přímo vyrobitelného metodou FFF z plastu ABS. Cílová holeň byla naskenována pomocí 3D skeneru a v pluginu Grasshopper byl navržen chránič s tlumivými prvky a parametricky upravitelným žebrováním. Jedná se o experimentální řešení s možností budoucích úprav.
The goal of this thesis is to design parametric shin pad for skiers, directly manufacturable the method of FFF from ABS plastic. Selected shin was scanned using 3D scanner and the shin pad with damping elements and parametrically customizable ribs. The final solution is experimental with potential for future adjustments.
Description
Citation
DLABAJA, Š. Návrh chrániče holeně pro přímou digitální výrobu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
doc. Ing. arch. Jan Rajlich (předseda) akad. soch. Tamara Buganská (místopředseda) doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (člen) doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (člen) Ing. Dana Rubínová, Ph.D. (člen) Ing. arch. Vladimír Haltof, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-15
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a zodpověděl níže uvedené dotazy: Ing.Haltof: 1.) Byl výsledný design testován dle cílů BP na uživateli? - Zodpovězeno 2.) Proč s ohledem na obtížnost výroby z hlediska počtu dílů nebyl uzpůsoben návrh chrániče? - Zodpovězeno Ing. Rubínová: 3.) Nebyl splněn jeden z cílů BP (Otestování chrániče na holeni), proč? - Zodpovězeno Doc. Vrbka: 1.) Jsou působící síly natolik veliké, že je nutná tlumící vrstva z hlediska hmotnosti chrániče? - Zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO