Možnosti CAM softwaru PowerMILL 2018 při programování obrábění tenkostěnných součástek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na tvorbu modelů a drah pro obrábění tenkostěnných součástek. Použité softwary jsou CATIA V5R20 od firmy Dassault Systémes pro vymodelování experimentální součástky a PowerMILL 2018 od společnosti Autodesk pro tvorbu drah a NC programů. Ekonomičnost výroby mezi přesným odlitkem a obrobkem z polotovaru kostka je porovnána na základě koeficientu využití materiálu a času obrobení.
This master's thesis is focused on the modeling and tracks of thin-walled components. Used softwares are CATIA V5R20 from Dassault Systemes for Experimental Component Modeling and PowerMILL 2018 from Autodesk for Draw and NC Programming. The production efficiency between the precision casting and the workpiece of the cube blank based on the material utilization factor and machining time is compared in this work.
Description
Citation
LUŇÁK, V. Možnosti CAM softwaru PowerMILL 2018 při programování obrábění tenkostěnných součástek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Robert Čep, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen) Ing. Petr Valášek (člen)
Date of acceptance
2018-06-18
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Popište postup při kontrole kolizí v programu PowerMILL 2018. 2. U některých drah byly hlášeny kolizní stavy... Tato upozornění kolizních stavů tedy byla ignorována. 3.Pro obrábění součástky z kostky byl čas vypočítán na hodnotu přibližně 11 hodin. Strojní čas by bylo možné optimalizací drah a nástrojů výrazně zkrátit. 4.Přibližný počet kusů, kdy by bylo rentabilní součástku vyrábět odléváním byl odhadnut na několik stovek kusů. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jakým způsobem v programu PowerMill byl obraběcí stroj definován? 2. Jak preyentováná součástka byla měřená a proč autor nepoužíl 3D skenování? 3. Jaké jsou obraběcí podminky pro tenkostěnné součásti? 4. Jaké jsou problemy pří obreábění tenkostěnných součástí? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO