Stanovení nejlepšího nástroje pro vystružování otvoru pro píst ve firmě Bosch Diesel, s.r.o.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá snížením nákladů na řezný nástroj, který vystružuje otvor pro píst v tělese dieselového čerpadla CP3 od společnosti Bosch Diesel s. r. o. Práce je rozdělena na teoretický popis problematiky, který je výchozím podkladem pro plánované testy obráběním, a experimentální část, která má za cíl nalézt vhodný výstružník pro danou technologickou operaci. Snížení nákladů bude dosáhnuto výběrem vhodné alternativy za doposud používaný sériový nástroj.
The main goal of this diploma thesis is to increase cost savings on cutting tools, which are used to ream piston hole inside the housing of CP3 diesel pump made by Bosch Diesel s. r. o. Diploma thesis is divided into a theoretical description of the issue, which is initial knowledge for machining tests, and experimental part, whose task it is to find a suitable reamer for this technological operation. Cost savings will be achieved by selecting suitable tool instead of the serial tool that has been used so far.
Description
Citation
RAUSCHER, T. Stanovení nejlepšího nástroje pro vystružování otvoru pro píst ve firmě Bosch Diesel, s.r.o. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Anton Humár, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (člen) prof. Dr. Ing. Ivan Mrkvica, Ph.D. (člen) Ing. Martin Petrenec, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Frost (člen)
Date of acceptance
2018-06-18
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Čím bylo způsobeno, že většina testovaných nástrojů nedosáhla požadovaných podmínek? 2. Jednalo se o katalogové nástroje? 3. Jakým způsobem byly nástroje chlazeny? 4. Jaké jste používaly procesní kapaliny? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO