Bezdotykové měření teploty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce bylo vypracování studie o rozvíjejícím se bezkontaktním měření teploty a přiblížit tak metody měření v oblasti infračerveného záření. Počátek práce je věnován hlavním pojmům a definicím nutné pro uvedení do problematiky bezkontaktního měření teploty. Dalším účelem bylo se také zmínit o možné chybovosti v měření, jejími příčinami, uvést možnosti kalibrace měřících zařízení a jejího důvodu. Závěr práce je zaměřen na praktické využití těchto měřících přístrojů.
The object of this bachelor thesis was to create a study of development non-contact temperature measurement and show methods of measurement in infra-red radiation area. The beginning of this work is focused on major notions and definitions necessary to introduce non-contact temperature measurement topic. Other interest of this work was to mention possible error rate of measurement, it’s reasons then name some ways of calibration of a measuring equipment with it’s reasons too. Last part of this thesis was focused on a practical using of these measuring devices.
Description
Citation
LATA, M. Bezdotykové měření teploty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Branislav Lacko, CSc. (předseda) prof. RNDr. Ing. Jiří Šťastný, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Ošmera, CSc. (člen) prof. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D. (člen) Ing. Radek Poliščuk, Ph.D. (člen) Ing. František Vdoleček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO