Design skládací cyklistické přilby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá vytvořením designu skládací přilby, jejím konstrukčním, tvarovým i barevným řešením a analýzou stávajícího trhu. Hlavní důraz je kladen na skládací mechanismus, který je jednoduchý a vede ke skladnosti přilby ve složeném tvaru. Důležitou vlastností je také moderní design a možnost více barevných řešení. Přilba je tak vhodná především pro městskou cyklistiku.
The bachelor thesis deals with creation of a folding helmet. More specifically, its construction, shape, colors and an analysis of the current market situation. The main focus of the thesis is on the folding mechanism, which aims to be simple and allows folding of the helmet into a small size. Trendy design, various color and logo variants were also important features to include in the creation of the helmet. Due to its specific features, the helmet is suitable for city cycling.
Description
Citation
HRUBÝ, V. Design skládací cyklistické přilby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (předseda) Mgr. Svatopluk Řezníček (místopředseda) doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Dana Rubínová, Ph.D. (člen) akad. soch. Josef Sládek, ArtD. (člen) Ing. David John (člen)
Date of acceptance
2018-06-18
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a zodpověděl dotazy oponenta. Mgr. Svatopluk Řezníček: Dotaz na vnitřní materiál přilby. Mgr. Svatopluk Řezníček: Dotaz na simulaci pádu cyklisty hlavou na obrubník. Mgr. Svatopluk Řezníček: Dotaz: Proč jste upustil od varianty č. II? Ing. Dana Rubínová, Ph.D.: Dotaz na používání tlačítek při skládání přilby. doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD.: Dotaz na důvod použití hlavní černé barevné varianty. doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD.: Dotaz na hygienické vlastnosti přilby a její odvětrávání. akad. soch. Josef Sládek, ArtD.: Dotaz na spoje segmentů přilby. Mgr. Svatopluk Řezníček: Dotaz na funkci kšiltu u přilby.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO