Výroba turbínového kola metodou přesného lití

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je věnována výrobě turbínových kol metodou přesného lití. Jsou v ní uvedeny základní principy přesného lití, dále popis výroby forem na voskové modely, volba voskových směsí, používané materiály při výrobě skořepin a popis nejpoužívanějších materiálů k samotnému lití turbínového kola. Dále je uveden krátký přehled technologií vakuového odlévání. Na závěr práce je z materiálu A 890 Gr4A turbínové kolo odlito.
TThis bachelor thesis is devoted to the production of turbine wheels by the method investment casting. It mensions the basic principles of investment casting, description of production of molds for wax models, choice of wax blends, materials used in the manufacturing of shells and description of the most used materials for casting of the turbine wheel itself. Also a short overwiev of vacuum casting technologies is presented. In the end of the thesis turbine wheel is casted from material A 890 Gr4A.
Description
Citation
FENDRICH, T. Výroba turbínového kola metodou přesného lití [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Ladislav Zemčík, CSc. (předseda) doc. Ing. Libor Čamek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Kaňa, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Pernica, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) Ing. Igor Láník (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Student Tomáš Fendrich svou prezentací seznámil zkušební komisi s obsahem práce. Práce nebyla přednesena ve stanoveném čase. Po prezentaci a přečtení posudků práce byl student vyzván k zodpovězení otázek oponenta, které zodpověděl. K práci byly vzneseny připomínky a následující otázky: Jaké je měřítko k vašemu grafu rozměrových změn? Jaké mohou být zkoušky na kvalitu a jakost odlitků? Uvedl jste, že vysoká teplota kovu způsobuje nezaběhnutí, je to správně?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO