Výpočet přídavných ztrát asynchronního stroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavním cílem práce je určení přídavných ztrát naprázdno v elektrických točivých strojích a výpočet těchto ztrát pro zadaný asynchronní motor. Přídavné ztráty jsou způsobeny především vířivými proudy na povrchu statoru a rotoru, dále pulzací těchto proudů vlivem periodické změny magnetické vodivosti vzduchové mezery, magnetickou indukcí v zubech statoru a rotoru, a diferenčním rozptylem.
The main goal of this thesis is a determination of an idle additional losses in an electric rotary machines and a calculation of these losses for induction machine. The additional losses are caused especially by the eddy currents on the surface of stator and rotor, further by a pulsation of these currents owing to the periodical change of air-gap permeance, magnetic induction in stator and rotor teeth and a differential leakage.
Description
Citation
JIRÁSEK, T. Výpočet přídavných ztrát asynchronního stroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) Jan Krejčí (místopředseda) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (člen) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student obhajoval svoji práci na téma "Výpočet přídavných ztrát asynchronního stroje". Student popsal asynchronní stroj, drážkování asynchronního stroje a přídavné ztráty. Poté student odpověděl na všechny otázky oponenta i komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO