Dopravník obrobků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem manipulátoru pro manipulaci s klikovými hřídeli v pružných výrobních linkách. V první části jsou popsány typy výrobních linek a možné způsoby mezioperační manipulace. S ohledem na vhodnost jejich využití je vybrána odpovídající varianta, která je následně koncepčně zpracována a technickými výpočty ověřena. Závěrem je ověření konstrukčního návrhu z hlediska bezpečnosti. Součástí diplomové práce je výkresová dokumentace.
This master‘s thesis is focused on the design of manipulator for crankshaft handling in flexible production lines. The first part describes the types of production lines and possible ways of inter-operative manipulation. With regard to the suitability of their use, a suitable variant is selected, which is then conceptually processed and verified by technical calculations. The final conclusion is the verification of the design in terms of safety. Part of the master‘s thesis is technical drawing documentation.
Description
Citation
VANÍČEK, D. Dopravník obrobků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
doc. Ing. Darina Kumičáková, Ph.D. (předseda) prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (místopředseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (člen) doc. Ing. Zdeněk Konečný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO