Návrh technologického postupu pro svařování tlakové nádoby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce předkládá návrh vhodné technologie pro svařování tlakové nádoby odlučovače plynné fáze LPG. Jsou navrženy tři rozdílné metody svařování tělesa odlučovače a posouzena ekonomika výroby uvedeného odlučovače pro danou sérii kusů. Jedná se o svařování ruční balenou elektrodou, svařování MAG a svařování TIG. Dále je doplněn krátký přehled možných typů nedestruktivních zkoušek a tři vybrané zkoušky jsou řádně provedeny a detailně popsány. Součástí této práce je celkové zhodnocení provedených pokusů a nastíněn možný vývoj v budoucnosti.
The work presents a proposal for a suitable technology for the welding of the pressure vessel of the LPG gas phase separator. There are three different methods of welding of the separator body proposed and the economics of producing the separator for a given series of pieces is assessed. There is a comparison of hand electrode welding, MAG welding and TIG welding. Further, a brief overview of possible types of non-destructive testing is added and the three selected tests are properly executed and detailed. An overall evaluation of the experiments performed is included and the possible future development outlined.
Description
Citation
REICH, M. Návrh technologického postupu pro svařování tlakové nádoby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Purmenský, DrSc. (předseda) doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Heinz Neumann, CSc. (člen) doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Kudělka, Ph.D. (člen) Ing. Josef Pajer (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Student seznámil komisi s prezentací své bakalářské práce a výsledky experimentu. Zodpověděl otázky uvedené v oponentním posudku. Otázky komise k DP: 1 - V jaké poloze se provádí svařování? 2 - Popište polohování při TIG svařování? 3 - Charakterizujte tlakové nádoby a nařízení pro výrobu? 4 - Co znamená PED? 5 - Na čem závisí rozsah zkoušení tlakových nádob? 6 - Jaký je pracovní tlak v odlučovaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO