Návrh na zefektivnění výroby strojírenského dílu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je dělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na zpracování téma týkající se obrábění, se zaměřením na vrtání. Praktická část je zaměřena na vrtání hlubokých děr a testování rozdílných vrtáků s cílem dosáhnout maximální celkové délky u každého vrtáku, vrtání bylo provedeno do materiálu 1.2343 ESU. Výsledkem práce je návrh na zakoupení samostatného stroje pro účely hlubokého vrtání.
The thesis is dealing with drilling deep holes. Theoretical part of thesis is focused on base knowledge of deep drilling. Experimental part deals with testing two different borers, with different cutting conditions and different purchase prize. Drilling was made into 1.2343 ESU material. Conclusion of this work is concept of purchase machinery for deep drilling.
Description
Citation
CVRKAL, R. Návrh na zefektivnění výroby strojírenského dílu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Karel Neužil (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (člen) Ing. Jiří Bejtkovský, Ph.D. (člen) Ing. Janka Vydrová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Zvažoval jste využití kopinatého vrtáku? 2. V čem nacházíte výhodu CNC strojů? 3. Jak by jste charakterizoval hluboké vrtání? 4. Můžete popsat rozdíly v systémech hlubokého vrtání: BTA a ejektorového systému? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO