Analýza vlivu modelu materiálu na mechanické vlastnosti plastových kompozitních dílců

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předkládaná diplomová práce se zabývá výpočtem mechanických vlastností částí světlometů. Dílce světlometu jsou definované pomocí dvou materiálových modelů lineárního materiálového modelu a materiálového modelu získaného pomocí metody Moldflow. Problém je řešen pomocí výpočtového modelování s využitím metody konečných prvků v prostředí Autodesk Molflow Insight a v prostředí Ansys 17.2 a Ansys 18.2 s implementovaným programem Moldsim. Výstupem jsou výpočty mechanických vlastností a následné srovnání obou materiálových modelů.
This master thesis deals with computing of mechanicals properties of parts of headlamps. Parts of headlamps are defined with two different material models, linear material model and material model from Moldflow method. The problem is solved by computational modeling with finite element method using Autodesk Moldflow Insight, Ansys 17.2 and Ansys 18.2 with included Moldsim tool. The outputs are calculations of mechanical properties and comparison of both material models.
Description
Citation
HUDEČEK, J. Analýza vlivu modelu materiálu na mechanické vlastnosti plastových kompozitních dílců [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inženýrská mechanika a biomechanika
Comittee
prof. Ing. Vladislav Laš, CSc. (předseda) prof. Ing. Jindřich Petruška, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Florian, CSc. (člen) prof. RNDr. Michal Kotoul, DrSc. (člen) prof. Ing. Jaroslav Zapoměl, DrSc. (člen) doc. Ing. Vladimír Fuis, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloš Vlk, CSc. (člen) Ing. David Zalaba (člen) prof. Ing. Přemysl Janíček, DrSc. (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svoji závěrečnou práci. Poté byly předneseny posudky a zodpovězeny dotazy oponenta. Následně byly pokládány další otázky vztahující se k diplomové práci: Co je míněno materiálovým modelem? Program vyřeší sám, jaké jsou v každém bodě materiálové charakteristiky, nebo je to nutné zadat manuálně? Po objemu byly homogenizované elastické konstanty? Větříte, že jsou výsledky v pořádku? Kam směřuje oříznutý vrchol úhlu vychýlení na obrázku uvedeném v prezentaci? Na čem závisí výsledek harmonické analýzy? Jak bylo voleno tlumení? Zjišťoval jste vliv rozložení skelných vláken na poměrný útlum? Jaká je korelace mezi modální a harmonickou analýzou? Byly použity vlastní frekvence z modální analýzy jako vstup pro harmonickou analýzu? Na závěr bylo vystoupení hodnoceno jako dostatečné.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO