Komparace zdaňování příjmů fyzických osob v České republice a na Slovensku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce na téma “Komparace zdanění fyzických osob v České republice a na Slovensku“ se zaměřuje na problematiku zdanění příjmů fyzických osob v České republice a na Slovensku, dle zákonů platných v roce 2017. V teoretické části práce jsou popsány základní pojmy, daňový systém v daných zemích a postup zdanění příjmů fyzických osob. Praktickou část práce tvoří konkrétní příklady zdanění těchto dvou států (fiktivní) a dále návrhy na optimalizaci daní v České republice.
The bachelor thesis "Comparison of Taxation of Individuals in the Czech Republic and Slovakia" focuses on the issue of taxation of income of individuals in the Czech Republic and Slovakia, according to the laws in force in 2017. In the theoretical part of the thesis are described the basic concepts, the tax system in this countries and the procedure for taxing the income of natural persons. The practical part of the thesis is a concrete example of taxation of these two states (fictitious) and proposals for optimization of taxes in the Czech Republic.
Description
Citation
HEINZOVÁ, L. Komparace zdaňování příjmů fyzických osob v České republice a na Slovensku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Sedláček, CSc. (předseda) Ing. Libor Benátský (místopředseda) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Ing. Michala Strnadová, Ph.D. (člen) Ing. Denisa Doupovcová (člen)
Date of acceptance
2018-06-21
Defence
Otázky vedoucího - odpovězeno Otázky oponenta - odpovězeno Doplňující otázky: Otázka 1. (doc. Sedláček) Je možné převzít optimalizační metody ze Slovenské republiky do České republiky. Otázka 2. (Ing. Doupovcová) Je ve Slovenské republice super hrubá mzda a daňový bonus?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO