Frézování kapes v leteckých slitinách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce je generování a verifikace technologie frézování kapes v letecké slitině 7475-T7351 s ohledem na strojní čas a produktivitu obránění. Součástí práce je nejprve teoretický rozbor cyklů frézování jednoduchých i komplexních kapes. Další část práce je zaměřena na návrh a optimalizaci strategií frézování jednoduchých i komplexních kapes v CAM programech a následné experimentální ověření zvoleného frézovacího cyklu.
The aim of the work is to generate and verify pocket milling technology in aviation alloy 7475-T7351 with respect to machine time, surface and machining productivity. First part of the work is theoretical analysis of cycles of milling of simple and complex pockets. Next part of the work is focused on the desing and optimization of strategy of milling of simple and complex pockets in CAM programs and its experimental verification.
Description
Citation
WIECKOVÁ, K. Frézování kapes v leteckých slitinách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Anton Humár, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ľubomír Javorek, CSc. (člen) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen)
Date of acceptance
2018-06-22
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Vysvětlete, co se rozumí pod pojmem úhel opásání frézy? 2. Jakým způsobem se liší řezné parametry při frézování vnitřní kruhovou interpolací od řezných parametrů při frézování po přímce? 3. Definujte pojem diagram stability a k čemu slouží? 4. Jaký tužší upínač byste pro obrobení kapsy navrhovala? 5. Proč nebyl součástí experimentu návrh na reálné obrobení kapsy s cílem dosažení vyšší kvality povrchu v rozích obrobku? V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Co je to ap? 2. Co je tuhost? 3. Při programování pohybu po kruhové interpolaci počítáme posuvovou rychlost k ose nástroje nebo k obvodu nástroje? 4. K čemu slouží jednotlivé kapsy? 5. Proč jste zvolila průměr frézy D=12 mm a né menší pro dokončování? 6. Bylo by použitelné zbytkové hrubování? 7. Dokážete určit maximální sestupný úhel frézy? 8. Existuje i jiná technologie než frézování na odlehčení kapes?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO