Jednoduché a rozvětvené regulační obvody

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je teoretické a praktické porovnání kvality regulace rozvětvených regulačních obvodů s obvody jednoduchými. V teoretické části je obecně popsáno řízení, regulace, regulační obvod, regulátor a nastavení jeho parametrů. V praktické části jsou zadané přenosy regulovaných soustav, na kterých jsou prakticky simulovány přechodové charakteristiky při skokové změně žádané hodnoty a při vlivu poruchové veličiny u čtyřech typů rozvětvených a jednoduchých regulačních obvodů. Výsledky kvality regulace jsou popsány a vyhodnoceny s použitím programu Matlab/Simulink
The goal of this thesis is a theoretical and practical comparison of simple and branched controlled circuits in relation to regulation ‘s quality. Theoretical part describes control, regulation, regulation ‘s circuit, regulator and its parameters setting. There are specific transmissions of the regulated system set on which a step signal response and a fault’s signal pulses are simulated on. Regulation’s quality results are closely analyzed and described using Matlab/Simulink program.
Description
Citation
HOLOUBEK, L. Jednoduché a rozvětvené regulační obvody [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. Ing. Vladimír Vašek, CSc. (předseda) doc. Ing. Renata Wagnerová, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Ošmera, CSc. (člen) doc. Ing. Roman Šenkeřík, Ph.D. (člen) RNDr. Jiří Dvořák, CSc. (člen) Ing. Olga Davidová, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Marada, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Roupec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Študen oboznámil komisiu z témou Bakalárskej práce - Jednoduché a rozvětvené regulační obvody. Na otázky oponenta bolo odpovedané vecne a prehľadne. Na všetky otázky komisie študent dokázal reagovať úspešne.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO