Vykazování leasingu v souladu s českou účetní legislativou a IFRS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce Vykazování leasingu v souladu s českou účetní legislativou a IFRS je zaměřena na analýzu rozdílného přístupu k účtování a vykazování majetku pořízeného formou finančního leasingu podle české účetní legislativy a IFRS/IAS. Cílem je zjistit, který ze systémů podává reálnější obraz o finanční situaci podniku, a to jak u nájemce, tak u pronajímatele.
The diploma’s thesis Leases Reporting According to the Czech Accounting Legislation and IFRS is focused on analysis of different approaches of the czech accounting legislation and IFRS to accounting and reporting financial leases. The aim of the thesis is to find out which system gives a more realistic picture of the company’s financial situation for both lessee and lessor.
Description
Citation
KUTÍLKOVÁ, A. Vykazování leasingu v souladu s českou účetní legislativou a IFRS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Jana Gláserová, Dr. (člen) doc. Ing. Marie Pavláková Dočekalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
otázky vedoucího - odpovězeno otázky oponenta - odpovězeno profesorka Režňáková - Jak by se uplatňovaly odpisy, když subjekt není vlastníkem majetku? Vysvětlete. - částečně odpovězeno profesorka Režňáková - Proč jste si zvolila smyšlený subjekt namísto konkrétního subjektu? - částečně odpovězeno inženýr Svirák - Jakou konkrétně navrhujete změnu - z hlediska účetních předpisů či z hlediska subjektu? - odpovězeno inženýrka Gláserová - Proč jste v práci nezohlednila nájemce? - neodpovězeno inženýrka Gláserová - Čím se Váš návrh odlišuje od mezinárodních standardů? - neodpovězno inženýrka Gláserová - Jak se účtuje finanční leasing podle české legislativy? Definujte 3 různé způsoby účtování. - neodpovězeno inženýrka Gláserová - V jaké ceně vyřadí pronajímatel majetek? - částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO