Vytvoření výukových podkladů pro práci ve vývojovém prostředí PC WorX

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této práci je proveden popis vývojového prostředí PC WorX fy Phoenix Contact , který bude použitelný jako výukový podklad pro podporu výuky. Součástí práce je soubor několika praktických úloh rozdílné obtížnosti, které byly vytvořeny pro praktické osvojení teoretických znalostí v oblasti programovatelných automatů. Tyto úlohy byly realizovány na programovatelném automatu ILC 150 ETH od fy Phoenix Contact, které jsou ve větším počtu zastoupeny v laboratoři logického řízení na Ústavu automatizace a informatiky Fakulty strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně.
Thesis contains a description of a development system PC Worx by Phoenix Contact. This system was used as the educational support system. Document includes a set of practical examples with a different complexity. The purpose of examples is to improve the knowledge in programmable logic controller handling. In this case the model ILC 150 ETH (made by Phoenix Contact) was applied. This model is in common use at Institute of Automation and Computer Science laboratories.
Description
Citation
MICHALČÍK, J. Vytvoření výukových podkladů pro práci ve vývojovém prostředí PC WorX [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. Ing. Ivan Taufer, DrSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Olehla, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (člen) doc. Ing. Martin Halaj, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondrej Liška, CSc. (člen) Ing. Tomáš Marada, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO