Revitalizace malé vodní nádrže v k. ú. Níhov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce „Revitalizace malé vodní nádrže v k. ú. Níhov“ má snahu seznámit čtenáře s malou vodní nádrží jako významným krajinným prvkem, který má podíl nejenom na tvorbě ekologické stability, ale i na zlepšení mikroklima, kvality vody v povodí, zásob podzemní vody. Formálně je práce rozdělena na dvě části. V první, teoretické části se snaží formou rešerše o nastínění problematiky malých vodních nádrží, tedy faktorech ovlivňující jejich stav, či o procesech v nich probíhajících. V druhé, praktické části, má na základě podrobným průzkumem zjištěných informací snahu, o vytvoření možných ideových návrhů řešení aktuálního nevyhovujícího stavu nádrže. Tyto návrhy byly zpracovávány ve spolupráci se zástupci obce Níhov.
Thesis has main goal to introduce the topic of small water reservoirs as an important regional element, which has added value to creation and sustaining of ecological stability, improvement local microclimate, the quality of water in catchment area and groundwater supply. Thesis is divided into two parts. In the first theoretical part thesis describes the topic of small water reservoirs and the key factors affecting their environmental state and their self-cleaning abilities. In the second practical part are created conceptual design of revitalization to solve the unsuitable state of water reservoir in Níhov.
Description
Citation
MATOUŠEK, D. Revitalizace malé vodní nádrže v k. ú. Níhov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO