Zděný rodinný dům z pórobetonových tvárnic

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Hlavným cieľom bakalárskej práce je vypracovanie projektovej dokumentácie pre zhotovenie stavby rodinného domu. Objekt je situovaný v obci Nitrianske Hrnčiarovce v tesnej blízkosti krajského mesta Nitra. Pozemok rodinného domu je mierne svahovitý, orientovaný juhozápadne, s výhľadom na Nitru. Novostavba je osadená v pokojnej lokalite rodinných domov a svojím architektonickým riešením zapadá do okolitej zástavby. Jedná sa o murovaný, dvojposchodový, čiastočne podpivničený objekt z pórobetonových tvárnic, s garážovým priestorom pre dve parkovacie státia. Strešná konštrukcia je navrhnutá ako jednoplášťová plochá strecha s pochôdznou terasou nad garážovou časťou a vegetačným súvrstvím nad obytnou časťou. Projektová dokumentácia je vypracovaná v súlade s aktuálnym znením českých technických noriem, vyhlášok a zákonov. Samotná práca je rozdelená na textovú a výkresovú časť.
The main aim of this bachelor´s thesis is an elaboration of the project documentation for the construction of object of the family house, which is situated in the community Nitrianske Hrnčiarovce very close to the county town Nitra. The land is quiet gentle orientated on the southeast part with a view on Nitra. The newly-built house is located in the quiet habitat of family houses and by it´s own architectural solution fits to the closest development area. This family house is projected as a masonry construction made of autoclaved aerated concrete blocks, with two floors and a basement under the living part. Object has a garage with two parking places. The flat roof is projected above the living and garage part. Above the living part is a flat roof consisted of the vegetation and there is a flat terrace roof above the garage part. The project documentation is procesed in the connection with the czech actual laws, notice and norms. The main work is deviced in to the text part and drawing part.
Description
Citation
KROŠLÁKOVÁ, P. Zděný rodinný dům z pórobetonových tvárnic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO