Vývoj sportovních vozů Lancia

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce pojednává o vývoji sportovních a závodních vozů Lancia. Cílem je přiblížit konstrukční řešení, popsat je a provést jejich rozbor. Případně porovnat, jak daný problém řešila konkurence. V první části je nastíněn vznik automobilky a stručně popsány první vozy, jejich konstrukce a především inovační prvky. V druhé části jsou podrobně popsány a rozebrány dva úspěšné vozy na závodním poli.
This thesis deals with the development of Lancia sports and racing cars. The main goal is to clarify design solutins, described them and do an analysis. Alternatively to compare how the competition dealt with the problem. The first part outlines the emergence of car factory and briefly describes the first cars, their design and especially the innovative features. In the second part two successful racing cars from the racing field are decribed and analyzed in detail.
Description
Citation
ČECH, M. Vývoj sportovních vozů Lancia [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Ondřej Blaťák, Ph.D. (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen) prof. Ing. František Bauer, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
V průběhu obhajoby student seznámil komisi s obsahem a závěry své práce. V návaznosti na to zodpověděl otázky oponenta a následující otázky členů zkušební komise: 1. Jak je řešena regulace turbokompresorů u systému Triflux? 2. Kde a z jakého důvodu je používáno zapalování více zapalovacími svíčkami? Jak se realizuje zpoždění zážehu při použití více svíček?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO