Vliv agrotechniky na fyzikální a hydraulické vlastnosti půdy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vlivem agrotechniky na fyzikální a hydraulické vlastnosti půdy. V úvodu práce byla zpracována literární rešerše k uvedené problematice, v závěrečné části bylo provedeno vyhodnocení fyzikálních a hydraulických vlastností půdy, které se používají jako ukazatelé kvality půdy. Experimentální výzkum probíhal v roce 2017 v blízkosti obce Bohaté Málkovice, půda na jedné ploše byla zpracovaná minimalizační technologií a na druhé parcele (s mírnou erozí) bylo použito přímé setí do půdy. Pěstovanou plodinou byla slunečnice.
The bachelor thesis deals with the impact of agrotechnics on the physical and hydraulic properties of the soil. At the beginning of the work a literary research was elaborated on the above mentioned problems in the final part an evaluation of the physical and hydraulic characteristics of soil, which are used as indicators of soil quality. Experimental research was carried out in 2017 near the village Bohaté Málkovice, the soil on one area was processed by minimization technology and on the other parcel (with mild erosion) direct sowing was applied to the soil. The crop was sunflower.
Description
Citation
VLÁČILÍKOVÁ, M. Vliv agrotechniky na fyzikální a hydraulické vlastnosti půdy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO