Administrační rozhraní systému pro extrakci informací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá problematikou extrakce informací z webových stránek. Cílem je návrh a vytvoření webové aplikace administračního rozhraní systému pro extrakci informací na platformě Java. Aplikace poskytuje editor pro specifikaci zadaní extrakčních úloh ve formě interaktivních grafů, možnost načítání ontologií ze souboru a automatické vykreslení grafu na základě výběru z načtených ontologických vlastností. Řešení zajišťuje integraci s nástrojem FITLayout.
This thesis covers the subject of information extraction from Web. The main objective is the design and implementation of an administration interface for an extraction system implemented as web application on Java platform. The application provides an editor for extraction tasks specification in the form of interactive graphs. It includes the possibility to upload and process an ontology from a file and generate graph according to selected ontology properties. The solution ensures integration with the FITLayout tool.
Description
Citation
GONGOL, J. Administrační rozhraní systému pro extrakci informací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře (B). Otázky u obhajoby: Uveďte příklad nějaké konkrétní extrakční úlohy, kterou lze pomocí vašeho nástroje specifikovat. 
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO