Electric Guitar to MIDI Conversion

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Automatický přepis hudby a odhad vícero znějících tónu jsou stále výzvou v oblasti dolování informací z hudby. Moderní systémy jsou založeny na různých technikách strojového učení pro dosažení co nejpřesnějšího přepisu hudby. Některé z nich jsou také omezeny na konkrétní hudební nástroj nebo hudební žánr, aby se snížila rozmanitost analyzovaného zvuku. V této práci je navrženo, vyhodnoceno a porovnáváno několik systémů pro konverzi nahrávek elektrické kytary  do MIDI souború, založených na různých technikách strojového učení a technikách spektrální analýzy.
Automatic music transcription and multi-pitch estimation are still challenging tasks in the field of music information retrieval. The recent state of the art systems incorporate different machine learning techniques to achieve the most accurate transcription of notes. Some of them are also limited to a specific music instrument or a music genre to reduce the diversity of the analyzed sound. In this work, multiple systems for conversion of electric guitar recordings to the MIDI files, based on different machine learning and spectral analysis techniques, are proposed, evaluated and compared.
Description
Citation
KLČO, M. Electric Guitar to MIDI Conversion [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Ing. Martin Čadík, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Bařina, Ph.D. (člen) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jan Holub, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm výborně. Otázky u obhajoby: Daly by se některé z popisovaných technik použít pro polyfonní ladičky hudebních nástrojů? Jak?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO