Monitorování síťového provozu s identifikátory obsahujícími národní abecedy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá implementací podpory síťových identifikátorů obsahujících národní znaky v software projektu SProbe, který je navržen pro monitorování síťových toků. Bylo nutno otestovat a zhodnotit stav vybraných síťových aplikací pracujících nad protokoly SMTP, POP3, IMAP, FTP nebo SIP. Na základě získaných informací bylo navrženo rozšíření stávajícího software projektu SProbe o modul pro podporu monitorování síťového provozu se znaky národních abeced. Navržené řešení bylo následně naimplementováno a důkladně byla otestována funkčnost celého výsledného systému. Dále je v této práci navržena a implementována úprava testovacího prostředí pro rychlejší a efektivnější testování systému se zaměřením na testy obsahující diakritiku.
This work deals with the implementation of support for network identifiers containing national characters in the SProbe software project, which is designed to monitor network flows. It was necessary to test and evaluate the status of selected network applications working over SMTP, POP3, IMAP, FTP or SIP protocols. On the basis of the information obtained, an extension of the current software project SProbe was proposed - a module to support network traffic monitoring with national alphabet characters. The proposed solution was then implemented and the functionality of the entire resulting system was tested. In addition, this work proposes and implements a modification of the test environment for faster and more efficient testing of the system focusing on tests containing diacritics.
Description
Citation
TALAŠOVÁ, I. Monitorování síťového provozu s identifikátory obsahujícími národní abecedy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Eva Hladká, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-15
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: V návrhu rozšíření SW SProbe je zmíněno, že generování pravidel pro FTP by mělo příliš velké paměťové nároky s malým přínosem. Bylo by možné odhadnout, jak velké by tyto nároky mohly být? Návrh úprav testovacího prostředí zmiňuje omezení konfigurace sondy na max. 16 odposlechů. Co je důvodem tohoto omezení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO