Analýza a získávání informací ze souboru dokumentů spojených do jednoho celku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá získáváním relevantních informací z dokumentů, automatizovaným rozdělováním vícero dokumentů spojených do jednoho celku a tvorbou nástroje, který umožňuje získání relevantních informací z dokumentů a jejich automatizované rozdělení. Jsou diskutovány především metody pro získání textových dat ze skenovaných dokumentů, rozpoznávání pojmenovaných entit, shlukování dokumentů, jejich podpůrné algoritmy a jsou popisovány metriky sloužící pro automatizované rozdělování dokumentů. Dále je vysvětlen algoritmus implementovaného prototypu daného systému, jsou popsány použité nástroje a techniky a je evaluována jeho úspěšnost. Nakonec jsou diskutována možná rozšíření a budoucí rozvoj této práce.
This thesis deals with mining of relevant information from documents and automatic splitting of multiple documents merged together. Moreover, it describes the design and implementation of software for data mining from documents and for automatic splitting of multiple documents. Methods for acquiring textual data from scanned documents, named entity recognition, document clustering, their supportive algorithms and metrics for automatic splitting of documents are described in this thesis. Furthermore, an algorithm of implemented software is explained and tools and techniques used by this software are described. Lastly, the success rate of the implemented software is evaluated. In conclusion, possible extensions and further development of this thesis are discussed at the end.
Description
Citation
JAROLÍM, J. Analýza a získávání informací ze souboru dokumentů spojených do jednoho celku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Bezpečnost informačních technologií
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Veselý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Uvažoval jste o využití tzv. stemmingu při předzpracování textu? Mělo by to pro vaši úlohu význam? Popište, jakým způsobem byl vytvořen rozhodovací strom na str. 34.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO