Modelování a řízení projektového portfolia

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá modelováním a řízením projektového portfolia. V první části vysvětluje problematiku projektového řízení, popisuje její teoretické základy a metody používané při řízení. V další částí je popsané projektové portfolio, techniky jeho řízení a aspekty, které ho ovlivňují. Práce pokračuje analýzou a návrhem prototypu pro řízení projektových portfolií. Jsou vybrány nejvhodnější metody pro analýzu projektů. Navržený prototyp je následně implementován a řešení je v práci detailně popsáno. Poslední částí práce je uživatelské testování, které poukázalo na funkčnost a využitelnost vytvořeného prototypu.
This thesis is dedicated to modeling and management of project portfolio. In the first part, project is specified, along with methods for its managing. Next part describes the project portfolio, its managing and aspects that affect it. Thesis continues with analysis and design of software prototype capable of managing project portfolios.  Most suitable methods are selected for project analysis.  Designed prototype is then implemented and solution is described in the thesis. Last part of the work is user testing, which pointed out the functionality and usability of created prototype.
Description
Citation
SKALNÍKOVÁ, Z. Modelování a řízení projektového portfolia [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management a informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Jakým způsobem jste prováděla analýzu požadavků?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO