Určení zdrojů fosforu a stanovení nápravných opatření eutrofizované Hornoveské nádrže

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou eutrofizace na Hornoveské nádrži u města Fryšták. Cílem práce je vypracovat rešerši na téma eutrofizace povrchových vod, provést praktické měření a odběr vzorků na Hornoveské nádrži, následné výsledky vyhodnotit a určit tak zdroje fosforu v nádrži a navrhnout opatření, která by zlepšila výskyt řas a sinic v letním období.
The aim of the present master's thesis is to assess the problem of eutrophication in the reservoir named Hornoveská reservoir near the city of Fryšták. The main goal of this thesis is to do a search report on the topic of eutrophication of surface waters, to do practical measurement and make samples in the Hornoveská reservoir, and then evaluate results from these actions and determine the source of phosphorus in the reservoir. Last goal is to suggest actions which can improve the condition of reservoir by limitation the occurrence of algae and cyanobacteria in the summer period.
Description
Citation
ČECH, D. Určení zdrojů fosforu a stanovení nápravných opatření eutrofizované Hornoveské nádrže [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO