Analýza kompletnosti výrobního procesu rozváděčů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce seznamuje s ABB Brno a portfoliem jejich výrobků. Popisuje proces výroby rozváděče a zaměřuje se na náplň práce jednotlivých pracovišť na výrobní lince. Stěžejní částí je analýza a rozbor hlavních příčin nekompletnosti rozváděčů v relaci k materiálové dostupnosti na začátku výroby. Dále byla provedena časová analýza. V závěru jsou navrženy změny výrobního procesu vedoucí ke zvýšení kompletnosti.
This thesis introduces company ABB Brno and its products. It describes the manufacturing process of a switchgear and it is focused at working procedures at particular points of the assembly line. The main part analyzes the root causes of the incompleteness of switchgears in the relation to the components availability. Time footprint was worked out. As a conclusion the proposal of changes in manufacturing process to improve the level of completeness are stated.
Description
Citation
STOKLÁSKA, J. Analýza kompletnosti výrobního procesu rozváděčů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Hradílek, DrSc. (místopředseda) Ing. Pavel Kopečný (člen) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student obhajoval svou diplomovou práci, zodpovídal dotazy položené členy komise a svou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO