Ambulantní monitor srdečního rytmu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a praktickou realizací prototypu mobilního, bateriově napájeného zařízení, jež je podle zadání schopno periodicky zaznamenávat elektrokardiogram a fotopletysmogram, případně krevní tlak. Data z těchto periodických snímání jsou zpracována mikrokontrolerem a uložena na paměťovou kartu, která je součástí navrženého zařízení. Zařízení je možné připojit k osobnímu počítači prostřednictvím rozhraní USB, respektive virtuálního sériového portu.
This thesis describes the design and practical realization of a prototype mobile, battery-powered device that is able to periodically recording electrocardiogram and fotopletysmogram or blood pressure. Data from these periodic scanning is processed by microcontroller and stored on a memory card which is part of the proposed device. The device can be connected to a PC via USB like a virtual serial port.
Description
Citation
VANÍČEK, A. Ambulantní monitor srdečního rytmu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Miloš Orgoň, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Zeman, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) Ing. Vít Daněček (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Jaký je generovaný datový tok? Popis využitého diferenčního zesilovače.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO