Stanovení difuzního koeficientu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Většina akustických měření a parametrů udávaných výrobci akustických prvků, jak pro dodatečné řešení prostorové akustiky, tak i pro řešení stavebních akustických úprav, se z větší části omezuje pouze na parametry související s pohltivostí jednotlivých prvků. Těmto rozptylovým prvkům doposud nebyla věnována patřičná pozornost. Rozptylové prvky se používají například k omezení přímých odrazů k posluchači nebo odrazů sou- středěných pouze do jednoho místa. Kombinací pohltivých akustických panelů a prvků, které zvuk rozptylují, lze dospět k úpravě prostoru pro účel daný zadavatelem.
Most acoustic measurements and parameters provided by a manufacturer of acoustic elements, which are offering additional solutions to room acoustics as well as acoustic construction works, are mainly limited to the parameters associated with absorption of individual elements. Until now, these diffusional elements have been neglected. Diffusi- onal panels are used to e.g. eliminate direct reflection of sound waves to the listener or reflection of sound waves concentrated at one point. Combination of absorptive acoustic panels and diffusion elements results in a space that is customised to the submitter’s needs.
Description
Citation
MIKEŠ, P. Stanovení difuzního koeficientu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) Ing. Robert Vích, DrSc. (místopředseda) Ing. Jaromír Hrad, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Karásek, Ph.D. (člen) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Jak souvisí kritický kmitočet s vlnovou a statickou akustikou ? O kolik by měla být hladina akustického tlaku sekundárních vln sejmutá mikrofonem nižší, než hladina akustického tlaku primárních vln, aby se na výsledku měření akustického tlaku při dané nejistotě měření vliv sekundárních vln neprojevil?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO