Akumulace elektrické energie z obnovitelných zdrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na problematiku akumulace elektrické energie z obnovitelných zdrojů. V první části jsou popsány obnovitelné zdroje využívané v ČR. V druhé kapitole je seznámení s principy akumulace elektrické energie. V třetí části je návrh systému akumulace elektrické energie, který zrovnoměrňuje dodávku elektrické energie z fotovoltaického systému pomocí systému akumulace v tlakovém vzduchu. V závěrečné části je celkové zhodnocení z hlediska technicko-ekonomického hlediska pro navržený systém.
This diploma thesis is specialized on problems of electrical energy accumulation from renewable resources. This renewable resources used in Czech Republic are described in the first part. Next, in the second chapter is identification with principles of electrical energy accumulation. In the third part, there is a proposal of electrical energy accumulation system which makes a supply of electrical energy from photovoltaic system by the help of accumulation system in compressed air equally. In the final part, there is a total analysis of technical economic aspect for proposed system.
Description
Citation
ŠPIČÁK, L. Akumulace elektrické energie z obnovitelných zdrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (předseda) prof. Ing. Stanislav Veselý, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (člen) Ing. Petr Hill (člen) RNDr. Miroslav Kawalec (člen) Ing. Radovan Kundera (člen) Ing. Aleš John, MBA (člen) Ing. Jiří Schacherl (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO