Vývoj laserem svařeného Common-Railu s radiálně připojeným snímačem tlaku (RPS)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vývojem laserem svařeného common railu s radiálně připojeným snímačem tlaku RPS. Tento nový koncept požadovaný od firmy Bosch Diesel s.r.o. Jihlava by měl být jednodušeji modifikovatelný, a měl by být snadněji zabudovatelný do motorového prostoru. V této diplomové práci jsem navrhl několik konceptů, které jsem dále analyzoval, ověřoval v příslušných softwarech, vyvíjel, a nakonec jsem zúžil výběr na jedno nejvhodnější řešení, které jsem doporučil a obhájil v závěru.
This dissertation deals with a development of a laser welded common rail with a radially attached RPS sensor of pressure. The new concept required by Bosch Diesel s.r.o. Jihlava should be more modifiable and it should be easily integrated with the engine compartment. In this dissertation I suggested a number of concepts that I further analysed, verified in appropriate software, developed, and finally narrowed the selection down to the most suitable solution, which is recommended and justified in the conclusion.
Description
Citation
ŠANTAVÝ, I. Vývoj laserem svařeného Common-Railu s radiálně připojeným snímačem tlaku (RPS) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (člen) Ing. Karel Štěpánek (člen) prof. Ing. František Havlíček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
V průběhu obhajoby student seznámil komisi s obsahem a závěry své práce. V návaznosti na to zodpověděl otázky oponenta a následující otázky členů zkušební komise: 1. Jaká je činnost senzoru RPS při odstavení dodávky paliva? 2. Proč jsou tak vysoké hodnoty tlaku ve vysokotlaké části systému Common Rail.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO